У Львівському метро можна буде оплатити проїзд за допомогою технології розпізнавання обличчя

Категорія: Новини Метрополітену

У Львівському метро можна буде оплатити проїзд за допомогою технології розпізнавання обличчя

Львівський метрополітен тестує різні передові технології, які працюють за підтримки надшвидкої мережі 5G. Однією з найостанніших технологій є можливість оплати за допомогою системи розпізнавання обличчя.

На станції Проспект Свободи разом з можливістю проходу через термінал по жетону, електронного проїзного та сканування QR-коду смартфона, з 1 липня цього року пасажири матимуть додаткову опцію проведення платежу за допомогою розпізнавання обличчя, яка взаємодіє зі зв'язаними акаунтами соціальних мереж. Пасажири можуть сканувати обличчя на екрані, розміром з планшет, що встановлений на вхідному турнікеті. У разі успішного розпізнавання, оплата проїзду відбудеться автоматично, а гроші спишуться з прив'язаного до аккаунту електронного гаманця.

У Львівському метро можна буде оплатити проїзд за допомогою технології розпізнавання обличчя

Зараз сервіс працює в тестовому режимі. Але вже незабаром технологія дозволить збільшити ефективність обробки оплати проїзду потоку пасажирів, які щодня користуються Львівським метрополітеном.

«Для використання платежів за допомогою розпізнавання обличчя, пасажирам необхідно попередньо зареєструвати свою особисту інформацію та прив'язати способи оплати до своїх рахунків», - говорить менеджер демонстраційної зони на станції метро Проспект Свободи Олесь Мармиза.

Пасажири на демонстраційному майданчику станції побачать інформацію про себе на великому екрані. Там будуть показані фотографії, зняті камерами спостереження, стать, вік і тривалість перебування в цій зоні.

Оператор також заявив, що можливість підключення 5G і швидкість з'єднання, зможуть забезпечити ще вищу ефективність і якість мережевого з'єднання для обладнання метрополітену при менших витратах.

Тестування системи оплати за допомогою розпізнавання обличчя в громадському транспорті позначає черговий крок Львова в інтеграції технології розпізнавання обличчя та інших технологій на основі штучного інтелекту в повсякденне життя міста.

Нагадаємо, з початку червня минулого року у Львівському метро працює Apple Pay.