Спростування новини про летючого монстра у Львівському метро

Категорія: Новини Метрополітену

Спростування новини про летючого монстра у Львівському метро

Підприємство «Львівський метрополітен» завжди уважно слідкує за інформацією, яка розміщується в ЗМІ, у тому числі за новинами, зауваженнями, критикою та побажаннями, що висловлюються мешканцями міста та журналістами.

Всі випадки ретельно перевіряються та вживаються необхідні заходи щодо покращення якості роботи, усунення виявлених недоліків або притягнення винних до відповідальності.

На жаль, деякі ЗМІ використовують у публікаціях неперевірену та спотворену інформацію, яка не відповідає дійсності, що не додає поваги таким інформаційним ресурсам та окремим журналістам.

Нещодавно, в ряді національних та зарубіжних ЗМІ з'явилася інформація про те, що в резервній частині Львівського метро було спіймано летючого монстра, ідентифікувати якого вчені на даний момент не можуть. Інформацію було підтверджено фотографією невідомої істоти. Зовні монстр схожий на кажана, але нібито ним не є.

Спростування новини про летючого монстра у Львівському метро

Адміністрація Львівського метрополітену відразу зреагувала на повідомлення і провела власне розслідування інциденту. Невідомим монстром виявився молотоголовий крилан. На відміну від звичних кажанів, багато криланів досягають досить великих розмірів: довжина тіла до 42 см при розмаху крил до 1,7 м. Часто цих тварин називають летючими лисицями чи летючими собаками.

Дану інформацію підтвердив і помічник директора Львівського зоопарку Влад Цепеш, розповівши, що напередодні кілька летючих лисиць втекли з вольєру і були помічені в різних частинах Львова. Спійманий у Львівському метро крилан був останнім з втікачів, якого успішно впіймали і повернули назад до зоопарку.

Користуючись нагодою, адміністрація Львівського метрополітену закликає пасажирів не піддаватися паніці, зберігати спокій та дотримуватися Правил поведінки у Львівському метро.