Під час закладин нової станції Львівського метро було знайдено поселення трипільців

Категорія: Новини Метрополітену

Під час закладин нової станції Львівського метро було знайдено поселення трипільців

Поблизу Львова під час закладин нової станції метро у Винниках будівельники виявили сенсаційні артефакти. Археологи розпізнали знахідку – одне з найдавніших і найбільш західне поселення трипільців. Це змінює наявні досі уявлення про географію поширення цієї культури.

Як розповіли учасники археологічної експедиції, їм вдалося виявити крайній західний кордон поширення трипільської культури, хоч раніше вважалося, що сюди трипільці не заходили.



Завдяки дослідженню вдалося встановити, що на цій території проживало, як населення культури лійчастого посуду так і трипільці, втім їх розділяє три сотні років.

«Це дуже велике відкриття для науки та для археології Галичини. Низка сторінок історії однозначно будуть переписані, адже спростовані багато наукових версій, які існували десятки років», – зазначив директор історико-краєзнавчого музею у Винниках Ігор Тимець.

Усі знайдені тут артефакти передадуть до цього музею. Цьогоріч археологічна експедиція триватиме до кінця липня. Опісля розкопки законсервують, аби наступного року продовжити дослідження вже лійчастої культури.