До 2030 року Львівський метрополітен стане частиною «світового метро» Hyperloop

Категорія: Новини Метрополітену

До 2030 року Львівський метрополітен стане частиною «світового метро» Hyperloop

Концепт «світового метро» Hyperloop — пневмопотягу на магнітній подушці — беззаперечно змінить світ перевезення людей та вантажів. Поточний план розвитку передбачає будівництво трьох напрямків протягом п'яти років і ще шість додаткових маршрутів до 2030 року. Метою Hyperloop є з'єднання міст в окремих регіонах, а потім їх об'єднання в єдину мережу.

«Це більше, ніж просто поїзд або капсула в трубі. Ми говоримо про рівні сполучення, коли [Hyperloop] стане високошвидкісною магістраллю майбутньої транспортної мережі», — сказав Джош Гигель, президент інженерії компанії Hyperloop One.

На даний час, план нагадує карту світового метро, створену Марком Овенденом в 2003 році. Тоді дизайнер об'єднав в одну мережу деякі міста, в яких підземка вже була чи планувалася до відкриття до 2008 року. Тепер дані вже не зовсім актуальні, але вони дають можливість зрозуміти масштаби глобальної транспортної мережі.

До 2030 року Львівський метрополітен стане частиною «світового метро» Hyperloop

На мапі є шість українських міст: Київ, Дніпро, Харків, Донецьк, Одеса та Кривий Ріг. Через столицю України проходять відразу три гілки. Одна з них з'єднує Канаду, Європу, Східну Росію і Китай. Друга, кільцева, охоплює Європу, Азію, Близький Схід і Північну Африку. Ще одна прямує з Іспанії до Китаю. Через Дніпро йдуть дві гілки: від Фінляндії до Індії та з Росії, через Кривий Ріг, також в Індію. Харків, Донецьк і Одесу пронизує одна лінія, що починається в Санкт-Петербурзі і закінчується на західному узбережжі США.

Однак нещодавно в план розвитку «світового метро» було включено і Львів. Через місто Лева проходитимуть тих самих три гілки, які йдуть через Київ та Прагу (Львів знаходиться якраз між цими містами). Реалізувати проект Львів-Hyperloop планується до 2030 року.



Планується, що Hyperloop буде розвивати швидкість до 1200 км/год. Тому, якщо подібний проект реалізують, то доїхати зі Львова в Київ чи Прагу можна буде за 25 хвилин.

Нагадаємо, нещодавно Ілон Маск заявив, що будуватиме тунель на Шувар