На станціях Львівського метро встановлені бокси для підозрілих предметів

Категорія: Новини Метрополітену

На станціях Львівського метро встановлені бокси для підозрілих предметів

Віднедавна на усіх без винятку станціях Львівського метрополітену було встановлено антитерористичні пристрої. Хоча терактів у львівській підземці ще жодного разу не було і надалі не передбачається, однак встановлення таких пристроїв є однією з високих вимог згідно з європейськими стандартами до місць великого скупчення людей в замкнутих приміщеннях.

На станціях Львівського метро встановлені бокси для підозрілих предметів

Згідно з заведеним порядком дій, якщо в метро буде виявлено підозрілий предмет, станцію не закривають на півдня, адже трапиться транспортний колапс, а підозрілий предмет негайно поміщається в даний антитерористичний бокс.

Кришка пристрою практично герметична та захищає як від вибуху, так і від впливу отруйних речовин. Навіть якщо трапиться вибух - пристрій візьме удар на себе, а підземна станція і люди не постраждають. А вже пізніше сапери розберуться, що там всередині.

Встановлені антитерористичні пристрої одразу біля входу в метро - там де люди проходять через турнікети - щоб відразу після виявлення помістити підозрілий предмет всередину, а також і в різних місцях всередині самої станції - для підвищення рівня безпеки станцій Львівського метро.

Планується ще багато роботи, адже до 2030 року Львівський метрополітен стане частиною «світового метро» Hyperloop.