Львівський метрополітен почав роздавати захисні маски перехожим

Категорія: Новини Метрополітену

Львівський метрополітен почав роздавати захисні маски перехожим

Львівський метрополітен забезпечує виконання необхідних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції.
На станціях метро у Львові перехожим почали видавати захисні медичні маски.

Сьогодні, 28 березня, видано першу партію захисних масок. Забезпечення перехожих засобами індивідуального захисту відбувається відповідно до рішення Штабу оперативного реагування, підготовки і реалізації превентивних профілактичних заходів щодо недопущення розповсюдження вірусу covid-19.

Як слід використовувати медичну маску? Як повідомив головний епідеміолог Львівського метрополітену К. Овіденко, якщо біла сторона маски торкається до вашого обличчя, значить ви хочете захистити оточуючих від себе, тобто не допустити передачі своїх мікробів іншим. Якщо ж біла сторона вивернута назовні – ви хочете захистити себе від оточуючих (щоб мікроорганізми ззовні не вразили ваш організм).

Іншими словами, манера надягати маску або лицьовою стороною, або виворітною дає оточуючим зрозуміти: хворі ви чи просто не хочете заразитися від інших. При цьому не має значення, якою стороною носити маску. Вона однаково ефективно захистить від інфекції.

До зняття карантину Штаб оперативного реагування буде контролювати ситуацію і, у разі необхідності, поповнювати запаси медичних масок для забезпечення ними львів'ян та гостей міста.

Адміністрація Львівського метро закликає мешканців дотримуватися правил карантину, в разі погіршення стану здоров'я негайно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, починаючи з 18 березня, згідно рішення урядової комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, та постанови кабінету міністрів, Львівський метрополітен припиняє перевезення пасажирів на час карантину.