Lviv-Sky-Train ширяє в повітрі і не потребує тягової системи

Категорія: Новини Метрополітену

Lviv-Sky-Train ширяє в повітрі і не потребує тягової системи

Технологію магнітної левітації на наземних лініях Львівського метрополітену обговорювали уже багато років. Новий рухомий склад Lviv-Sky-Train, який запроваджується зараз, ширяє в повітрі і не потребує тягової системи. Хоча схожі потяги вже давно ходять у різних частинах світу, у тому числі і використовуються як міський та приміський транспорт, нова технологія перевершує їх.

Сучасні розробки мають величезну перевагу перед конкуруючими проектами. Lviv-Sky-Train не тільки може рухатися в кілька разів швидше, ніж звичайні підвісні поїзди або трамваї, але є набагато дешевшим в експлуатації.

Lviv-Sky-Train перевершує будь-який міський транспорт, ​​поїздки на ньому безпечні, тихі та зручні. Поїзд є повністю автономним, але на борту може перебувати оператор. На даний момент він адаптований для руху зі швидкістю 120 км/год. У міських умовах цього достатньо, щоб ефективно перевозити людей між ключовими точками.

Автори проекту повідомляють, що Lviv-Sky-Train вже пройшов випробування і готовий перевозити львів'ян та гостей міста. Передбачається, що завдяки цій технології можна буде вирішити проблему пробок, краще подбати про довкілля та заощадити на розширенні транспортної інфраструктури.

Будівництво лінії Lviv-Sky-Train коштує вп'ятеро дешевше за вартість будівництва міського метро. Під час землетрусу або стихійного лиха метро довго відновлювати, можуть знадобитися місяці, а наземну інфраструктуру Lviv-Sky-Train можна буде замінити за кілька тижнів.