До 2020 року Львівський метрополітен повністю перейде на потяги-маглеви

Категорія: Новини Метрополітену

До 2020 року Львівський метрополітен повністю перейде на потяги-маглеви

Надшвидкісні пасажирські потяги на магнітній подушці (маглеви) - це один з видів транспорту, який стрімко набуває популярності в Україні за рахунок своєї швидкості та доступності для пасажирів. Тому, керівництво Львівського метрополітену прийняло рішення про заміну потягів, що курсують лініями метро на нові сучасні маглеви.

MagLev (від англ. Magnetic levitation) — потяг на магнітній підвісці, що приводиться в рух та керується магнітними силами. Він, на відміну від традиційних поїздів, у процесі руху не торкається поверхні рейки. Так як між потягом і поверхнею руху існує зазор, тертя виключається, і єдиною гальмівною силою є сила аеродинамічного опору. Швидкість, яку досягає маглев, порівняна зі швидкістю літака та дозволяє скласти конкуренцію повітряному сполученню на малих (для авіації) відстанях.

"— За рахунок маглевів вирішиться проблема швидкісного добирання львів'ян на роботу в годину пік," - ділиться начальник станції Замарстинів. А бригадир працівників колії В. Наливайко вже радіє тому, що нові потяги менше зношуватимуть колію, а значить роботи буде менше.

Місто-побратим Львова — Шанхай вже використовує такі потяги для перевезення пасажирів в місцевий аеропорт. Маглев на відео розвиває швидкість поза 430 км/год.


Нагадаємо, нещодавно Львівський метрополітен першим в світі перейшов на використання потягів на автопілоті.