На станції «Сихів» вагон примерз до рейок

Категорія: Новини Метрополітену

На станції «Сихів» вагон примерз до рейок

Минулої неділі, 24 січня, внаслідок раптового похолодання, колеса одного з вагонів метрополітену примерзли до рейок. Подія сталася на станції «Сихів» Сихівсько-Голосківської лінії.

Пасажири вагону виявили занепокоєння і почали щось підозрювати, коли після слів «Обережно, двері зачиняються» нічого не відбулося і вагон залишився стояти на своєму місці в той час, коли основний склад вже віддалився на достатню відстань.

Черговий по станції п. Дубина В. Я. зреагував миттєво. Ним було одразу ж створено надзвичайну комісію по розслідуванню інциденту та викликано бригаду ремонтників. За словами одного з працівників, при огляді вагону було виявлено обледеніння колісних пар, викликане замерзанням води, яка постійно збирається в місці стоянки останнього вагону потяга метро.

Можливою причиною утворення калюжі, яка внаслідок раптової зміни температури замерзла, міг бути незакритий кимось кран, за допомогою якого в літній період поливають клумби. Чи це була диверсія, чи звичайна недбалість розбереться комісія. Пасажирів було оперативно евакуйовано і розсажено на маршрутки. Поки тривають роботи по визволенню вагона з льодового полону, потяг курсуватиме лише до станції «Пасіки».