Відомо, що львів'яни, поспішаючи вранці на роботу, часто не встигають поснідати, а інколи й попити кави. Тому, на позачерговому засіданні ради директорів Львівського метрополітену було прийнято рішення про обладнання потягів метро додатковими вагонами-ресторанами.
Постачальником нових сучасних вагонів-ресторанів буде Крюківський вагонобудівничий завод (м. Кременчук Полтавської області). Фахівці «КВБЗ» вже розпочали складання вагонів, згідно проекту, розробленого минулого року спеціалістами проектно-конструкторського управління підприємства.
За словами представників заводу, при виробництві кременчуцьких вагонів-ресторанів йдеться виключно про застосування новітніх матеріалів і технологій, сучасний дизайн інтер’єрів.
«У новому вагоні-ресторані, як і у звичайному пасажирському вагоні, є тамбур, котельне відділення», - розповідає начальник станції Сихів Володимир Шкварка. - «Окрім цього, тут є обладнана сучасною побутовою технікою кухня, обідня зала та міні-бар (всього цей ресторан розрахований на 42 посадкових місця), відділено місце для миття посуду, обладнано душову кабіну для персоналу».
«На кухні вагону–ресторану встановлюється повний комплект обладнання: холодильники, столи, мийки, шафи для сушіння і зберігання посуду, інвентарю, одягу та багато інших корисних необхідних пристроїв. Обідню залу обладнають кондиціонером і телевізорами. Для безперебійного забезпечення електроенергією вагон-ресторан обладнають дизель-генератором потужністю 16 кВт», – зазначив головний енергетик Львівського метро Тарас Амброз.
Адміністрацією Львівського метрополітену вже розпочато пошук кухарів та барменів. З вимогами до кандидатів на дані вакансії можна ознайомитися в розділі «
Вакансії підприємства»